Wesel

Wesel lystbådhavn

Efter kun to km på Rhinen kom vi til Wesel lystbådhavn. Rhinen var vi noget spændt på , den er ca. 300 bred hvor vi sejlede ud. Hvordan med strøm og trafik, rygterne har fortalt os om den tunge trafik og både der kom brusende med 12 – 15 knob, uha. Men men men, ja strøm er der , men den er vores ven, for vi skal med strøms. Det viste sig også Rhinen er ganske dyb langt ud til siderne, så plads har vi nok af, og få af de helt store både sejlede rigtig stærk, de fleste sejler med 12 km fart. Den nemmeste måde at sejle på Rhinen er, læg dig bag en lille flodbåd og gør som han, så går intet galt, hvor svært kan det være.

Wesel lystbådhavn

Æselbyen Wesel.

Jytte ved byens vartegn

Aflagde vi et besøg, en by med stor renoveret by midte, som virker en smule kulisseagtig med alle de nye facader, andre steder er der mange flotte gamle bygninger, med en dejlig by. I byen var der 111 esel for Wesel, et kunstner projekt, begået af flere kunstnere, med bemaling ad disse nøjagtige ens støbte æsler, en ide de måske har stjålet med bemaling af køer i dk.

Et bemalet æsel og der var 111 æsler i samme model, men med ander motiver

Efter byturen vendte vi tilbage til båden for bare at hygge os med små gøremål ombord.

 

Wesel – Emmerich

Vi vågnede til en meget kold og regnvåd dag, vi nåede lige at vaske båden og fik tankene fyldt op med frisk vand, inden vi skulle videre ned af Rhinen.

En af de store drenge

Det blev en dejlig tur, ingen overraskelser, vi fulgte i starten en lille flodbåd, men den sejlede så stille at vi ikke kunde holde os bag den, men måtte sejle forbi.

Gammel atomkraftværk som legeplas for børn ?

Så var vi alene om at tage beslutningen, men det gik fint og efter nogle få km. følte vi os nogenlunde dus men denne flod, med kun 1200 omdrejninger på motoren gik vi 6,5 knob over grunden, så det gik ikke lang tid inden vi nåede vores mål for denne dag, nemlig den sidste tyske by på vores tur i denne omgang.

Så ligger vi gratis igen ,100 meter fra centrum

Emmerich viste sig som en rigtig tysk turistby, med en lang promenade langs floden, med masser af restauranter og mange små butikker med alt det man ikke kan undvære. Byen har mange smukke bygningen, et meget specielt tårn og meget stor kirke. Der er rigtig gode muligheder for at handle proviant kun 100 fra den lille flodarm som vi overnattede i.

Jytte faldt for en rigtig sømand 

Emmerich – Nijmegen

I dag har vi haft et rigtig dejligt vejr. Det var kun en kort strækning vi skulle sejle i dag. Vi krydsede grænsen til Holland og samtidig bliver Rhinen til Waal.

Tungt lasted med ?

Vi lærte noget nyt i dag, nemlig når flodbådene hejser en blå firkant med et blinkende lys i midten, har de valgt at det er i den side du skal passere dem, det vil sige at de bestemmer hvilken side af floden du skal sejle, så er man selv fri for at tage beslutning, smart. Og det virker, i sving sejler alle på kryds og tværs, for signalet bruges flittigt.

Blå firkant med blinkende lys og så bestemmer han

Vel ankommet til Nijmegen fik vi kongepladsen lige i bycentrum, med hyggelig musik for enden af den lille flodarm som fungerer som havn.

Hyggelig blues musik

Havnen i baggrunden

Byen blev travet tynd, der er en masse at opleve, vi var på marked, i øvrigt det første rigtige marked siden vi sejlede hjemmefra. Og så kan vi godt pakke sammen hjemme i DK, for her er der friske varer i massevis, ikke noget med plastik og film om varerne.

Jytte amok i frugten

Friske fisk i lange baner

Her er der masser af friske grønsager

Folk nyder det gode vejer

Vi bliver her i de 48 timer som det er tilladt.,

Aftenudsigt fra båden

 

Aftenudsigt fra båden