Nijmegen – Leukermeer

 

En dejlig by, her et billede fra en af broerne over Waal

Det blev en dejlig søndag i Nijmegen, vejret viste sig fra den allerbedste side, så det var op på cyklerne lige efter morgenkaffen og så en lang tur rundt i en meget smuk og hyggelig by, der som de fleste steder i Holland var fyldt med folk der cyklede rund og hyggede sig, eller sad på byens mange små cafeer med en cappuccino eller latte, så vi nød dagen meget og sluttede ved festen for enden af havnen for at lytte til dejlig musik og nyde en flaske kold rosèvin

 

 Her er nogle af byens gamle bygninger

 

Cafe med et mandskor som underholder

I dag mandag var vi i mindst 6 butikker for at finde et søkort over strækningen  til Belgien, som er det eneste vi ikke har. Vi fandt et, og så af sted, vi manglede et lille stykke af Waal / Rhinen, inden vi skulle dreje bagbord ind Maas-Waalkanalen, som efter 2 sluser bliver til floden Maas. Det var dejligt igen at sejle på rolig vand uden strøm, Waal og Rhinen er noget stressende at sejle på, du skal hele tiden være skarp for alt går så stærkt med den voldsomme trafik.

 

Her skal vi dreje bagbord ind på Maas-Waalkanalen

Vi er enige om at de Hollandske kanaler er mere hyggelige end de Tyske, landskabet er mere åben. Selvfølgelig fordi landet er næsten total fladt, der virker mere fredeligt og indtil nu er trafikken ikke særlig tæt. Vi skal sejle på Maas til vi når Belgien hvor floden så skifter navn til Meuse.

Fred og ro på Maas 

 

Der er ikke meget trafik på Maas

For resten m.h.t.søkort og pilots:   Jeg skrev at vi i Lübeck skulle være sammen med det danske par fra Gilleleje, de var på vej hjem fra deres tur rundt i det nordlige middelhav, og de kunne berette om en utrolig dejlig og spændende tur, hvor de specielt var meget begejstrede for turen rundt på Corsika. De havde deres brugte kort og pilots med og dem  købte vi til en rigtig god pris så alle var glade.

 

Her er så vores samling af kort og pilots til hele turen. Herud over to elektroniske kort til navigatoren, det ene til låns hos Mette Vuns fra Ålborg, det andet købt brugt også af Mette Vuns.

I aften fandt vi i andet forsøg pga. dybden, en dejlig havn i hjørnet af en stor sø, vi sidder i cockpittet og nyder en aftendrink kl. 21 i ca. 20 graders varme og helt stjerne klart vejr.