Vi ankom i Aftes til Maastricht, efter en dejlig sejlads fra Venlo. Vi fandt en god plads midt i floden langs den gamle kaj og kun 100 meter fra centrum, så det blev sent inden vi var klar til at gå til ro.

Mere opdatering i morgen.

Jeg kunne ikke lade være med at ta`dette billede, molen er midt i floden, man sejler gennem byen små både på denne side, store på den anden side.

Leukermeer – Venlo

 

Det var bare en lille tur fra Leukermeer  til Venlo uden de stor begivenheder, først da vi sejlede ind i Venlo jagthavn skete der noget, bang vi røg på et eller andet beton eller sten, havnefogden fortalte at nogen havde stjålet afmærkningen og han havde ikke lige fået en ny lagt ud. Der skete heldigvis ikke nogen skade. Det var bare kølen der gik imod, men man kommer altid sådan ekstra op på mærkerne. Vi valgte at sejle videre ind til Venlo byhavn, som er en ganske nyanlagt overnatnings havn midt i byen, uden nogen form for servicebygning, men ganske bekvem i.f.t. at se byen. Vi valgte at tage en overligger her for at besøge en meget berømt have / alt mulig udstilling, du kan læse Jyttes beretning her, en dejlig dag .

Nok en flodbåd, dem har vi ikke tal på mere, der er rigtig mange

Vi har de seneste dage brugt nogen tid på at finde en god havn hvor vi kan parkere båden i ca. 2 mdr., vores første bud var wessem, dem har vi talt med i telefon de ville ha 400 eu., Venlo Jagthavn ville have 503 eu , men vi syntes stadig det er mange penge. På turen fra Venlo mod Mastricht var vi i Roermond for at få tømt toiletterne, her ville havnefogeden have 400, men han syntes at vi skulle sejle til Pietersplads lige efter Maastricht centrum og det viste sig at det var en god anbefaling. Vi kom hertil fredag morgen efter at vi havde overnattet ved midtermolen i centrum af byen.

Gæs er der rigtig mange af i Holland

Havnefogeden kom straks med en kanon pris på 200 eu. Incl. Strøm til vi rejser hjem, fri bad, toilet og wi-fi, alt her er super i orden rent og pænt og så der mange bobåde, så man holder øje med hinandens både. Der er kun 3 km. til Maarstricht centrum og hoved banegård.Det er en meget billig pris vi fik

Så kom der endelig en mølle, vi har ikke set mange af dem

En plads hele året her i havnen for en 12,5 meter båd er 1700 eu. Tænk jer hvis man havde en båd og havde lyst til noget andet end dk.et par år, kan man ligge her med kun 15 minutter på cykel fra centrum af en af hollands største innbyer, 3 km. til Belgien, 120 km. til de franske kanaler, adgang herfra til alle hollandske kanaler, mindre end 20 km. til grænsen til tyskland, eller bare bruge båden som lejlighed i ferier. Det er da billigt, og husk så lige at man ikke betaler statsafgift af kaskoforsikringen, når båden er i udlandet. Det er jo et godt tilskud til havnepladsen her nede.

Så mødte vi noget nyt, en pendulfærge, man har placeret et stort anker opstrøms med en kæde først op til en lille pram, derfra hen til færgen, så har man styr på den færge, det hele svinger så frem og tilbage mellem færgelejerne

 Vi syntes det er flot natur

Den gamle bro i Mastricht hvor vi fortøjrede den første nat vi var i byen

Molen som går mellem de to broer midt i Maastricht centrum

I dag har vi så fortøjet Carba på plads nr 163  og vi vil så bruge nogle dage, dels på at gøre båden klar til vi rejser, og dels en masse af sightseeing i Maastricht, vi skal også have bestilt billet til  rejsen hjem.

Herom senere.

Jytte er ved at komme efter det med foto, hun mangler bare nogle gode modeller