Folk her har sagt, at vi nok er en smule sent på den, med vores kanalsejlads til Middelhavet, det er vi ikke enig i indtil nu. Første del af turen har været en super fin tur, utrolig dejligt vejr, det er først i dag mandag der er lidt regnvejr. Der har ikke været meget kø ved sluserne, det længste vi har ventet ved en sluse er 1 time, her valgte vi så at meddele slusevagten at vi lå over til dagen efter.

Det kniber lidt for slusevagterne i Tyskland at tale Engelsk og vores tyske er nok ikke så let at forstå, men vi er kommet gennem alle sluser. !!

Ups. det var en kikser

Det har været en tur som vi vil anbefale andre at tage på, en tur hvor det ene skønne natursceneri efter det andet glider stille forbi, en tur hvor vi har besøgt skønne byer og mødt rare og hjælpsomme folk hele vejen.

Og flodbådene har på intet tidspunkt udvist grov eller uagtsom sejlads, om natten når de sejler forbi en liegestelle, hvor der er både fortøjret for natten, bliver farten taget af og de glider stille forbi.

Og så lige en kikser til

Indtil nu har der ikke været anden end en halv dag hvor kanalerne har været spærret pga. arbejde med sluser. I går var der nogle sejlere som fortalte os, at man har lukket La Meuse fra Namur til Givet indtil 3.oktober pga. arbejde med sluserne, så det er jo godt vi skal hjem i den periode.

Og så nok en kikser

 

Det er netop pga. slusearbejde at folk mener at vi er sent på den, men vi har fået en plan over de sluset som skal repareres denne vinter, og der er ingen af de kanaler som vi skal sejle på som står på denne liste, så det skal nok gå.

 

 

Sidste aften i byen

 

Turen i cirka tal .

 

Udsejlet distance 681 nautiske mil eller 1226 kilometer.

 

Forbrugt dieselolie 355 liter, det giver et forbrug på 0,5 liter / sømil eller 0,25 liter / kilometer

 

På tirsdag har vi været af sted 30 dage, vi har haft 9 overligger dage, det giver 21 sejldag.

 

21 sejldage og 681 mil, er 32,5 mil pr. sejldag, med 6 knob i snit pr. time er det 5,5 sejltime pr. dag

 

Vi har været gennem 26 sluser.

 

Vi har været i ”betalingshavn” 13 dage, det har kostet 14 eu i snit pr. nat eller 184 eu i alt

 

Vi har ligget gratis 17 dage  Cool og det ká vi godt li

Selvpotræt.