Da vi forlod båden sidst, var der en del ting som vi manglede at gøre, så derfor valgte vi at ta´ bilen til Maastricht for at gøre det sidste arbejde færdig, inden jeg igen skal sejle mod middelhavet.

Så fik carba en ny signalmast med ankerlanterne i top og røde vant

På to do listen står bl.a. udskiftning af pakninger i det ene toilet, så der var indkøbt pakningskit, men da jeg skruede toilettet fra hinanden, viste det sig at plastikdelen i pumpen var revnet, så om igen. Endvidere skulle vi ordne teaktræ på cockpitbord, det var blevet meget bleget af solen denne sommer.

Udsigt over Liège i Belgien

Kaj har lavet en signalmast med ankerlanterne i top, og den passede perfekt i mastefoden, så nu er vi fri for at tumle med petroliumslygte, som vi hidtil har brugt, når vi ligger ude i kanalerne eller på anker. Vi manglede også fendere på turen hertil, men med 4 nye kuglefender skulle det nok række. De værste småting har vi også fået styr på, så det har været en dejlig weekend, hvor vi også har haft tid til lidt sightseeing

Fra Grotterne kunne vi se hjem til Pietersplads

Lørdag kørte vi en tur til Liège i Belgien, vi havde hørt at det skulle være alle tiders by at besøge, og vi nød en dejlig travetur i byen bl.a turen med de 285 trappetrin over byen med en pragtfuld udsigt til La Meuse som snor sig gennem byen. Efter en tur rundt i byens smalle gader besøgte vi en rigtig charcuteri med masser af lækre retter både frisk og færdiglavet klar til ovn, vi valgte osso buko og tog tilbage til båden , lækkert.

Indgangen til grotterne

Søndag besøgte vi de meget berømte grotter i Maastricht, de ligger lige på den anden side af floden, med dejlig udsigt til vores havn. Grotterne, som var en stor oplevelse, kan føres tilbage til Napoleons tid, hvor man begyndte at hugge sandstensblokke ud af bjerget til bygning af huse og slotte mv. Grotterne har siden  leveret byggematerialer til Hollænderne. Grotterne har også været brugt til skjul og beskyttelse af befolkningen i krige, ikke mindst under anden verdens krig . Alt i alt en spændende dag.

Rundvisning på Hollandsk, vi forstod ingen ting

Her er vi i kirken

I morgen kører vi igen mod Glyngøre, dog med et stop i Nijmegen , her så vi nogle Hollandske kakler som det ærgrer os at vi ikke købte, da vi var i byen sidst, vi håber de ikke er blevet solgt

Det var godt med varm kaffe og en øl efter rundturen