Dejligt at se solen, men det er koldt

 

Efter ankomsten til Maastricht onsdag den 14 nov. gik vi i gang med at proviantere op til nogle dage, der blev også indkøbt to nye trykkogere, som vi forventer os meget af. ”Gamle mænd” kan godt lide simremad, men gider ikke stå i køkkenet hele dagen og det regner vi så med, at vi kan undgå med de to vidundere.Vi fik travet gaderne tynde i byen, inden vi var tilbage på båden.

 

Smuk by i Belgien

 

Torsdag var vi så klar til afsejling Vi brugte to dage til at gennemsejle Belgien, som vi ikke syntes var særlig spændende, masser af industri langs Le Mause. Vejret var heller ikke særlig imødekommende 8-9 grader og en meget kold vind. Først på slutningen af andendagen kom solen igennem.

 

Kan vi være her, det ligner et stort kloakrør 

Vi havde håbet, at vi kunne nå Frankrig, men fik at vide af slusevagten i den sidste Belgiske sluse, at man skam lukker sluserne i Frankrig kl. 17, så vi måtte lægge til langs en bred i Hermeton-sur-Meuse, som er den sidste Belgiske by.

 

Tunnel på 360 meter, det har jeg aldrig prøvet før

 

Ved den første sluse lige før Givet i Frankrig, skal man tjekke ind på de Franske floder. En noget omstændelig affære, som vi fik overstået og betalte 130,50 Euros for en måneds sejlads.

Alt gik fint, der var ca. 50 centimer til hver side og 1 meter over antenne masterne. En sjov oplevelse

 

I dag har vi så været i Givet for at bunke diesel,120 liter båret 2 km i 20 liters dunke. Det tog pusten fra os, samtidig med at vi har bøvlet med en overfyldt septiktank.

 

Niels- Ulrich gør klar til næste sluse

 

Det mest spændende, vi har oplevet i dag, var turen gennem en 360 meters tunnel mellem to sluser. En meget, speciel oplevelse, vi troede ikke, der var plads nok, og kunne man styre så nøjagtig, der var kun en halv meter ud til siderne, men det gik fint. Vi sluttede tidligt i dag og sidder lige nu og slapper af.