Kommer bedstemor nogensinde til at svømme uden vinger, kommer Alfred nogen sinde til at kunne li kartofler, lærer Bastian nogensinde 7 tabellen, bliver Rikke dus med at dykke og endelig lærer Carla at tage hovedspring. Spørgsmålene er mange og derfor tog Jytte og jeg bussen op til Oraklet i Delfi, for måske her at finde svarene. Lad os sige det med det samme, Oraklet i Delfi kan ikke bringe svar om fremtiden, men vi fik et fantastisk indblik hvordan Delfi og helligdommene havde set ud i det antikke Grækenland.

Krige blev udkæmpet, ægteskaber blev indgået, og rejser blev indledt, alt sammen på baggrund af de profetier, der kom fra Oraklet i Delfi. I antikken var Oraklet angiveligt en smuk kvinde, der sad i et tempel over en åbning til en kløft, hvorfra der kom nogle særlige luftarter. Efter at have indåndet disse gasser, begyndte kvinden at tale i vildelse, og ud fra denne uforståelige tale blev Oraklets svar fortolket af stedets præster.

Mange af de overleverede svar fra Delfi er blevet legendariske. Et af dem fortæller at Kong Krøsus af Lydien kom og spurgte Oraklet, om han skulle gå i krig mod Persien. Han fik det korrekte svar, at det ville medføre et stort riges undergang. Opmuntret gik Kong Krøsus i krig, og ganske rigtigt gik et stor rige under – desværre viste det sig, at det var Kongens eget rige.

 

Oplevelsen i går var fantastisk, alene Oraklets beliggenheder på kanten af en meget smuk klippe med den mest fantastiske udsigt 600 meter over havet. Alt her er bevaret med stor respekt for det oprindelige, her er meget velholdt, det tilhørende museum indeholder meget smukke små bronze skulpturer og fantastiske udhuggede marmor skulpturer fra Oraklets storheds tid.

Vi havde en fantastisk dag og vi er blevet lidt klogere på den Græske antikke fortid.

 

Mens vi var på udflugt til Oraklet blev den yngre del af besætningen om bord. Her blev der badet til den store guldmedalje og alle øvede sig i at springe ud fra båden.

På vej fra Galaxidi til Andikyron var der fisk 1 stk.  Frigate tun   på 74 cm. 7 kg. aftensmad i to dage