Det har været en utrolig rejse, men alting har en ende.

Familieturen som vi havde planlagt gennem måneder, ja næsten et år, som startede den 12. maj i Rom, og er planlagt til at slutte den 23. juli på Nisos Poros er nu slut

Det har været en utrolig rejse, 4 voksne og 3 børn samlet på en båd 12 meter lang og 4 meter bred, det er ikke meget plads. Her har alt foregået, der skal soves, der skal laves mad, der skal holdes orden, gøres rent, vaskes tøj, der skal være plads til ”stille tid ” med sig selv, der skal være plads til skole, til leg og spil, enten med sig selv eller sammen med os andre, ja alt det man laver i en hverdag, skal også fungere her, OG DET HAR FUNGERET, ENDDA RIGTIG GODT. Ikke at der ikke har været småting , som har krævet afstemning, det har der, men store sværdslag har vi ikke haft, og det skyldes alene, at alle har villet det og har været gode til at give plads til hinanden. Så vi kan med stolthed sige at det sociale, i vores ”familie-projekt” har været en succes.

Det er da dejligt

Det har været en utrolig rejse, for os bedsteforældre at få den store gave, som det har været at have vores familie omkring os på fuld tid. Få lov til at følge børnebørnene og se den store forandring som de har taget på denne tur, specielt på og i vandet. Sejlerskolen har lært dem at binde de knob, som er nødvendige for at være gast på en sejlbåd, der er ikke mange ting på båden, de ikke ved hvordan fungerer, og alle tre har fået sø-ben (læs bliver ikke så let søsyge), alene vores lange tur 48 timer i søen mellem Sicilien og Korfu, med vindstyrke på mellem 12 -16 m/s og bølger over 4 meter, har gjort, at de nu ved hvad en sø-rejse kan byde på, og det klarede alle til UG.

Det er da dejligt

Det har været en utrolig rejse, at se børnenes udvikling i vandet. Vi har nu tre børnebørn, som ikke står tilbage for noget, oppe i Kassiopi mødte de to franske børn, som var meget dus med vandet, og det var lige noget som satte gang i sagerne. Der blev øvet hovedspring fra molen og udspring fra båden, bombe fra spilerstagen, dykning og snorkling for leg eller når vi jagter søpindsvin eller kikker efter flotte fisk, eller dykning efter ting som vi har tabt.

Det er da dejligt

Det har været en utrolig rejse, at høre børnenes sproglige mod til at bruge deres engelsk, fra meget korte en stavelsesord, til nu hvor de på eget initiativ gerne forsøger at føre samtaler hver på deres niveau, beder om regningen osv.

Det er da dejligt

Det har været en utrolig rejse, at se sin datter og svigersøn arbejde på de fælles mål, som vi i sin tid havde opsat for vores tur, se hvordan de vejleder og opildner deres børn til at tage ansvar. Det har været godt at mærke at de ikke bare har opfattet turen som ”ferie” men har arbejdet 100 % på vores ”familie-projekt”. For os to gamle har det været rart at se hvor dygtige og flittige både Rikke og Martin er til den huslige del med mad, indkøb og rengøring, tøjvask og det har været godt at have Martin med til selve sejladsen, han er en god gast.

Det er da dejligt

Det har været en utrolig rejse, som slutter uden uheld af nogen art, efter at vi har udsejlet 1156 sømil, været i havn 40 dage, heraf 20 gratis havne, har ligget for anker 28 dage, sejlet 4 natsejladser, set delfiner, kaskelothvaler, skildpadder, flyvefisk, by-the-wind-sailors, neon gobler, set fire af verdens vulkaner, lært at spist søpindsvin og endeligt fanget tre store fisk.

Det er da dejligt.

Tak til alle for en uforglemmelig tur.

Det er da dejligt, at være bedsteforældre.

 

Billederne er fra børnenes sidste dag i Poros


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps. Jytte og jeg fortsætter turen alene indtil medio august.