Der er godt nok blevet meget stille om bord, nu hvor familien er rejst hjem, det må vi lige vende os til.

 

Vi har brugt de sidste dage på at få lavet endelig aftale om vinterhavn. Vi har fra vores venner på Nordstjernen og andre hørt om en havn i Kalida, så der sejlede vi til, for at se om det var noget. Vi er helt sikker på at værftet dernede kan deres kram, men i byen er der ikke det dejlige miljø og de muligheder som man finder her i Poros, så valget er taget, det er Takis skibsværft ved Pores der bliver ”vores” vinterbase. ( Se i øvrigt www.poros.dk )

 

 Vi har tidligere skrevet om Sheband Gold fra Århus, det er sådan at Helge og Vibeke har en moringsbøje her i Poros, som de ikke bruger fortiden, moringen trænger til lidt istandsættelse, så vi har aftalt, at vi sætter den i stand, og kan så bruge den, når Sheband Gold ikke er i området. Vi har Jan, som er FTLF kontakt person for området, til at hjælpe os med arbejdet, så det går fint, vi skifter nogle af sjæklerne og lægger et ekstra anker og kæder ud, så moringen bliver ekstra sikret = god natte søvn.

 

Sejlturen til Kilada blev en dejlig oplevelse, de 40 mil derned, bed vi over i to, så første nat ankrede vi op ved Ermioni, som er en dejlig by i en flot bugt, men der er nu blevet så varmt, at det ikke blev til den store sightseeing, vi nød bare den dejlige udsigt til byen. Næste stop var Kilada , en ikke særlig stor og meget søvnig  by, men med to store værfter klods op af hinanden, som sagt syntes vi ikke der var det samme miljø som i Poros.

 

Næste stop på vores sejltur var Porto Kheli, hvor Kong Konstantin og prinsesse Annemarie har deres båd, de var nu ikke hjemme, så vi nød bare byen, som er en utrolig flot. Vi lå på vores anker i en lille bugt lige inden havnen ved siden af kirken, som havde det smukkeste klokkespil en gang i timen, meget stemningsfuldt. Lørdag nød vi en dejlig aftenmenu få cm. fra kajen, ja faktisk så tæt at Jyttes kniv plumpede i vandet, ups, med det havde de åbenbart oplevet før!! Dagen efter sejlede vi de sidste 25 mil tilbage til Poros, i en noget træls vind, men hjem kom vi da.

 

Ved siden af moringen bøjen i Poros, var der kommet en anden dansk båd, som vi ikke havde mødt før, Claresof med Freddy og Conny om bord. Vi faldt hurtig i snak og blev enige om at spise sammen i byen. I øvrigt, den sidste aften der var byfest i Galatas. Det blev en hyggelig aften med nogle hyggelige mennesker, som også har vinterplads hos Takis. Det er aftalt at vi sammen skal til grisefest på stranden ude hos Takis på Lørdag.