Limnos er Hefaistos` ø. Han er gud for ild og Smedekunst. Ifølge legenden smed Zeus under et skænderi med Hera Hefaistos ned af Olympen. Han fandt ly på Limnos, hvor han lærte folkene at bruge ild til at smede våben og redskaber. Man har siden fundet store mængder våben og redskaber i udgravninger på øen.

Vi ankom til Limnos efter, vores gode oplevelser langs Athos kyst. Fik båden fortøjet i hovedbyen Mirina, en dejlig havn med fri vand og strøm.  Byen Mirina er en rigtig spændende by, mange små gader, hyggelig gågade - et dejlig sted. Den efterfølgende dag lejede vi bil og kørte øen rundt, det er en meget flad ø med masser af landbrug, og rigtig mange dejlige strande, hvor vi gjorde holdt.

Oven over byen er der en gammel borg, som vi alle besøgte og nød den dejlige udsigt.

For ikke at komme i tidsnød tjekkede vi ud af Grækenland, for at tage en natsejlads til Canakkale i Tyrkiet. Vejrudsigten var fin, svag vind, fornuftig bølgehøjde, så kl 23 stævnede vi ud, koner og børn blev puttet, og så var det bare ud over havet. Hele vejen blev vi fulgt af lyn og torden, mange mil bag os. Men kl. fem blev vi indhentet, og et gigantisk uvejr brød løs. Vinden drejede imod, lynene piskede i vandet, det ene brag efter det andet og så kom der vand. Både styrmand Martin og kaptajnen, måtte skifte til tørt tøj to gange under turen. Det hele varede to og en halv time, og så lige i tilgift to knobs modstrøm, det var træls.

Men sikkert i havn i byen Canakkale, vi havde om morgenen sat det Tyrkiske gæsteflag og signalflaget Q , hvilket betyder at vi er smittefri og ønsker samkvem med land,  startede der endnu et to timers cirkus.

Vi havde undersøgt at man i Canakkale, selv kunne stå for det hele omkring indtjekningen, men nej. Havnemesteren fortalte at først skulle man tage en taxa, de ca. 10 km til et sted hvor, papirerne skulle udleveres, men hans ven kunne lige køre os, det blev nu ikke til noget, pludselig var papirerne var fremme, så blev der ringen efter Health Polis, han satte et par stempler og spurgte om vi alle var ok, jeg foreslå at hente hele besætningen, så han kunne tjekke men det var ikke nødvendig ok. Så skulle Border Polis have alle passene og papirer, indskrive dem i hans system og det tog laaaang tid. Så var det blevet tid til at ringe efter Custom Polis, som ankom i fuld uniform, han så lemfældigt på papirerne, hvorefter han tog stempelpude og stempel frem fra en medbragt pose og begyndte at stemple løs, hans problem var at stemplerne ikke ville tørre, så han pustede og pustede til den side af sagen var i orden. Til sidst var det blevet Harbour Masters tur, han fotokopirede alle vores tilladelser, pas osv. inden vi fik det endelige stempel og kunne stryge signalflag Q. alle måtte forlade området, nu er vi officielt i Tyrkiet.                          

Og prisen, når ja 90 EU.