Mus, rotter og alverdens virusser, har været skyld i at jeg først nu kan færdiggøre denne artikkel, men nu skulle hjemmesiden være kørende igen.


Ja, et rigtigt fjumre år kan man betegne 2015, det startede ellers med store faste planer, vi skulle Kykladerne rundt, med Santorini som vores sydligste destination. Der blev i starten sejlet frisk derudaf med besøg på en masse dejlige øer, med de skønneste ankerbugter. Vejret har i år været meget blæsende, Meltaminen begyndte tidligt, hvilket resulterede i en masse overlæggerdage. Så da vi nåede til sidst i maj måned og der stadig ikke var vejr til at sejle det sidste stræk til Santorini, blev vi enige om at vende skuden til et mere roligt hjørne af Æigærhavet, nemlig op langs Evias vestkyst. Det var en rigtig god beslutning, her kunne vi nyde det dejlige vand, og de smukke bugter og spændende byer, som man kan læse om andet sted på siden.


2015 blev afsluttet med 3 ugers fast arbejde på land, skøn fornemmelse at arbejdet og resultatet er blevet rigtig godt.


Med en udsejlet distance på knap 900 sømil, uden uheld, med dejligt besøg hjemme fra, har vi afsluttet nok et dejligt år i det Græske.

Her lidt billeder i vilkårlig rækkefølge.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId7c26a3e863


 

 

 

 

 

Det var rigtig dejlig, at blive inviteret om bord på Nordstjernen til en weekend på Hydra. Væk fra alt støv og arbejde, bare slappe af i gode venners lag. Et af målene var et besøg oppe på Profetens Elias Monastery, 666 meter over Hydra by. En ganske hård stroptur, som ikke bliv lettere af, at vejen der op er meget svær at finde. Så det blev til en times omvej, inden turen derop endelig kunne begynde, men en fantastisk tur blev det.  Som sædvanligt belønnede præsten os, med dejligt kold vand og masser af lokum, specielt Jytte kunne ikke styre sig, så det blev til mange besøg i slikdåsen.

Og sandelig om ikke Jytte og jeg også lærte noget nyt denne weekend, nemlig GEOCACHING, som går ud på at man ved at bruge en lille app. på telefonen, kan komme på skattejagt i naturen. Forhåbentlig bliver man  belønnet med at finde skatten, som er godt gemt på, som regel steder med den mest fantastiske udsigt. Det skal vi til DK og prøve. Geocaching er Wold Wide.

Vi fandt 4 Geocaching`s, to i Galatas, og to på Hydra :-D

Weekenden sluttede med en meget frisk sejlads, i et forrygende stormvejr, med vindstød på 50 knob og masser af regn, så vi lå os bi, til det værste var overstået.

Tak for en rigtig dejlig weekend

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId0360a02bec

 

 

Det blev et rigtig dejligt besøg, vi fik af Jørn og Jytte, og lad os sige det med det samme, ingen af vores gæster har været så heldige med vejret, som de var i den uge.

 

Der var godt nok lovet hård vind hele ugen, men det blev et perfekt sejlervejr, lige tilpas, med vind fra den rigtige retning. Hvilket betød, at vi faktisk nåede at besøge alle de havne og bugter, som vi havde planlagt. Først Ermioni, herefter Porto Heli , så skøn natsejlads til Nafplion, et besøg i en meget lækker ankerbugt 8 mil fra Nafplion, tilbage til Porto Heli og for anker i bugten ved Ermioni, et besøg på Hydra, videre til ankerbugten ved Galatas, for at slutte turen i Poros . Ja vi havde travlt, men oplevelserne var gode og Jørn og Jytte nød at være væk fra den danske regn og kulde. Vejret hernede var hele perioden 30 +, fuld sol, dejlig varm vand, så der blev badet flere gange hver dag, selv på vanddybter over 100 meter.

 

Carba er sat på land og vi har nu 3 ugers hårdt arbejde foran os, men herom senere.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId379d97aec1

 

Den blå uge.

 

Som jeg skrev tidligere, har vi små 3 ugers arbejde på båden, som første prioritet skal vi ha lavet ny bund med cobbercoad. Dinkyen skal have samme tur, det er ganske umulig at holde den fri for ruere i det varme vand. Alt vores redningsudstyr, redningsflåde, epirper, redningsveste, aistransponter og navigatoren skal afmonteres og sendes til diverse værksteder for at blive serviceret. Båden skal ha en total afvaskning i oxalsyre, den er blevet meget gul af salt og solen, alt tovværket skal vaskes i god sæbevand, og gennemskylles i masser af ferskvand. Og så ellers almindelig rengøring og oprydning, fra en god sommers sejlads.

 

Ind i mellem alt arbejdet skal vores motionscenter passes dagligt, så der er nok at tage fat på.

 

Den første uge er gået med at få bunden slebet i bund og vasket ren, hvilket nok var det største arbejde. Alt på, i og omkring båden er blåt, men vi er kommet godt igennem den fase, så in de næste par uger bliver alt megen nemmere. I dag fredag, er værftet begynde at give primer og det ser rigtig godt ud.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId2372d13071

 

Og se så lige her, nu er vi klar til cobbercoad. 

 

 

 

 Så maler vi med cobber.

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId457c0d1e4e

 

 

 

 

 

 

Der er godt nok, løbet meget vand gennem åen, og som jeg har forstået er der kommet en masse vand fra himlen i dk siden sidste opdatering, men nu kommer den.

 

Jytte rejste jo hjem den 14 juli og mine gæster kom den 17 juli, for at blive ombord på Carba 10 dage, og lad mig sige det allerede nu, det har været 10 skønne dage, med Lisbeth, Krestian og deres 4 børn, Jacob, Camilla, Krestina og Jonas. En tur, som bragte os rundt mellem Saroniske øer, kun en overligger dag, 9 dage med blandet vejr, lidt motorsejlads 15 timer og resten af tiden perfekt sejlads, med vind fra den rigtige retning. Vi har besøgt skønne ankerbugte, overnattet i Korfos, Epidhavros, Russian Bay, Poros, Hydra, Aegina og siden lørdag aften har vi været i Athen. Der er blevet dykket, svømmet og solbadet til den store gulmedalje, og dejlige badeture i total turkisblå 350 meter dyb vand, som jeg tror alle har nydt, forhåbentlig så meget at vi snart får nye medlemmer i Sallingsund sejlklub ;-) det ku være skønt.

I morgen tirsdag bliver jeg færdig med oprydning og bådvask, så Carba igen klar til nye eventyr i det Saroniske hav eller måske et smut ud i Ægæerhavet, denne gang knap 3 uger, med kun skipper ombord, det bliver spændende!!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2015.html#sigFreeId941082c195

Ups. billederne blev noget bland sammen !!