Montenegro eller oversat fra Italiensk og spansk til ”De sorte bjerge”

Og det er lige sådan, at det ser ud, det første møde med Montenegro, høje mørke bjerge, med en ugæstfri, skarp klippekyst, hvor Adriaterhavet slår ind. Forhåbentlig bliver det mere gæstfrit.

 Vi ankom den 1.juni, efter en noget anstrengende sejlads fra Kassiopi i Grækenland, 163 sømil og 26 timer sydligere, hvor vi iøvrigt sagde farvel til Jalifour, som sejlede mod Italien.

Egentlig gik turen her op ganske godt. Vi sejlede ud i vindstille, som skiftede til nordlig vind op til 8-9 ms, så var der kryds, først med den store genua, som senere blev rullet ind og den lille fok blev sat. Til natten blev det helt vindstille og motorsejlads. Kl 5 tog vinden til, en dejlig halvvind som blev frisk, op med den lille fog igen og så gik det derudaf.

Det var jo meningen vi ville til Albanien, men vi har mødt flere som ikke taler specielt pænt om dette land, bl.a. historier om korrupte havnemestre, som lovede at tjekke en båd ud. De forlod så havnen i den tro at alt var ok, efter 20 mil blev de indhentet af den Italienske coastguard, (Albanien har udliciteret beskyttelsen af deres søterritorie til Italien) herefter blev de anholdt, og måtte sejle tilbage for at afgive forklaring på hvorfor de havde forladt landet illegalt. Havnefogeden havde ikke holdt, hvad han lovede

Historien endte med, at båd og besætning blev frigivet og måtte sejle. Samme sejler måtte betale 255 EU for 4 dages ophold i landet, det er mange penge!! Så derfor sejlede vi videre til Montenegro.

Vel ankommet til Bar, skulle det tjekkes ind. I ”piloten” står der, at man skal sejle til Customs kajen, hvor man i øvrigt kan blive et par dage. Først til havnemester for at ordne papirerne, så i banken for at betale de 30 EU, som det koster for at sejle i Montenegro i 8 dage, tilbage til havnemesteren, for at vise at vi har betalt. Så herefter en tur til politiet for at få stemplet pas osv. Her fik vi så den besked, at det med et par dage ved Customs kajen gjaldt ikke mere, i marinaen med os. 62 EU per nat inkl. vand, strøm og internet, sådan, dyrt!!

Vi sejler helt bestemt videre i morgen, når båden og besætning er vasket og har fået en ordentlig overhaling.

 

2 Juni

 Næste destination Bigova, en dejlig bugt hvor vi lånte en gratis morring imod at spise på den lokale restaurant, som serverede god mad med lokal vin, super. Pris 39 EU