Jytte havde glædet sig i mange dage til hjemturen, gensynet med familien, haven i Glyngøre, til at komme lidt væk fra varmen, hjem til sin egen seng og sit badeværelse, og godt nok for det.

Jeg havde jo aftalt med Finn og Jørn, at de skulle komme til Kroatien og hjælpe min med at sejle Carba til Sicilien, til vores vinterkvarter i Porto Ragusa. Bo Hedegaard som også påmønstrede båden, sammen med Finn og Jørn, er en gut som længe har gået med en drøm om, at prøve at være en del af en besætning, prøve at sejle og meget gerne lære en masse om at sejle en båd. Lad mig sige det med det samme, han er et rigtig dejlig menneske, som falder rigtig godt i  sammen med os andre, og Bo har et stort potentiale som sejler, men også på det sociale, har det været en rigtig god oplevelse, at ha ham ombord.

Det var jo i Kastel Stari, kun fire kilometer fra Split lufthavn, vi byttede besætning, og det var en frisk flok gutter jeg hentede i Lufthavnen, alle var klar til en masse råhygge og mandehørm. Der blev handlet ind til de kommende dage, en tur i byen for at spise og så ellers tidligt til køje, for torsdag skulle vi til søs.

Første stop på vores sejlads mod Montenegro, hvor Bo jo skal afmønstre den 31 august, var den nordlige ende af øen Solta, i bugten Sesula. Jytte og jeg havde været her et par dage på vores tur mod Zadar. I bugten Sesula ligger man på frie restaurantbøjer´, selvfølgelig mod at spise i restauranten, som i øvrigt laver den dejligste mad, og det var noget som vi alle nød.

Efter øen Solta, gik turen videre gennem de små øer ved Hvar, til øen Korcula som vi havde udset os som vores næste overnatningssted, i bugten Tri Luke.

En af de byer, jeg har glædet mig til at vise drengene, er Dubrovnik som er en af de mest fantastiske byen vi har besøgt i Kroatien, og jeg tror alle efterfølgende giver mig ret, en dejlig by.

Fra Dubrovnik sejlede vi syd mod Montenegro, vores sidste mål på turen, hvor Bo sejler med. Det blev en fantastisk natsejlads, ingen vind men masser af stjerner at kikke på, inden vi lod ankeret gå ved byen Zelenika, hvor vi tjekkede ind hos tolderne og paspolitiet.

Kotor var vores sidste by, en fantastisk hyggelig oplevelse, dejlig afskedsmiddag med Bo, inden vi ud på de små timer, tørnede ind. Vi skulle tidligt op, for at bestige den berømte bymur, som bare er et must, hvis du besøger Kotor.

 

Kl. 13 vinkede vi farvel til Bo, efter en superfantastisk uge. Tak til Bo