Aftenudsigt fra vores "gratis" ankerplads i Trapani havn

Aftenudsigt fra vores "gratis" ankerplads i Trapani havn

 

 Vi er nu kommet til den vestlige del af Sicilien, De Egadiske øer og den nordvestlige by Trapani.

Turen fra Porto De Ragusa hertil er på små 150 mil, som er ganske uinteressant, byerne som vi besøgte på vejen Licata, Sciacca og Marsala er typiske havnebyer, rodet, beskidte og her flyder med affald, typisk Siciliansk uden for turistbyerne.

Øen Favignana er et besøg værd, ganske flot ø, med en spændende historie 

Hvordan kommer man i tanke om at konservere tun i olie i tindåser?? Svaret fandt vi på Favignana

Siciliens vestlige øer har de sidste knap tusinde år levet af tunfangst. I slutningen af maj satte fiskerne net ud i det fem kilometer brede bælt mellem Levanzo og Favignana for at fange fiskene som kom ind for at gyde. Nettene var inddelt i lommer, hvor fiskene blev gennet ind i mindre rum af fiskerne, der var i deres både i overfladen og styrede indgangen til hvert af nettene. I det sidste rum kunne tunen harpuneres og trækkes op i bådene, og dette øjeblik var særlig kritisk, da fiskene endnu kunne slippe væk.

 I dag må man ikke spærre strædet mellem øerne med net. Det er dog stadig lovligt at fange tun i området, men på grund af kvoten er fangsten begrænset til mellem 20maj og 10juni.

Engang sydede og boblede det i Favignana`s øens konservesfabrik, som blev grundlagt 1889 af Florio-familien fra Palermo. Familien er bl.a opfinder af konceptet ”tun på dåse” hvor man koger og konservere tunkød i olivenolie i hermetisk lukkede tindåser, sådan en opfindelse bliver man rig af. Farbrikken lukkede i 1977 pga. konkurrencen fra andre dele af verden, hvor tunbestanden er større.

Farbrikken på havnen er i dag muserum, og rundt på havnen ses stadig en masser af ankerne fra dengang.

Vi vil nu tilbringe weekenden her i Trapani, vi har fundet et rigtig god og sikker ankerspot i det nordvestlige hjørne af havnen. Der skal nu slappes af og provianteres inden kursen bliver sat på Abertax på Sardiniens østkyst, små 180 mil herfra.  

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.carba.dk/sejlads-2017/447-tun.html#sigFreeIdd03cbbc737