I går morges 10 Maj, startede vi på årets sejlads gennem floderne til Glyngøre, en sejltur på små 1300 - 1400 sømil, som vi har glædet os rigtig meget til.

Egentlig var der et rigtig dårligt vejr på Rhonen, Mistralen blæste 14-16 m/s fra nord med kold, kold luft, overskyet hele dagen, hvilket betød kun 12 grader i cockpittet, så de store trøjer kom frem. Modstrømmen varierede en del fra 1,5 knob helt op til 5,5 knob, så vores fart til tider kom under en halv knob over grunden, men vi kom godt igennem den første sluse, og til ventepladsen ved den anden sluse, her ville vi tilbringe natten, godt nok lokkede vi 2,5 knob gennem vandet, til trods for at vi var sikkert bundet til vente- kajen.

Tidligt op i dag, Frida skulle luftes inden afgang kl 7,30, det var spændende, vi skulle sluses op hele 15,5 meter, men alt gik som smurt, ind i slusen tovværk om pullerten og vupti var vi oppe på næste afdeling af Rhonen til en dejlig sejltur i flot sol og ingen vind, modstrøm kun 1,5 – 2 knob.

Vi havde planlagt at vores næste stop skulle være ved den gamle Pave by Avignon, byen ligger ved bredden af Rhonefloden. Fra 1307 til 1377 residerede paverne i Avignon. Det historiske centrum har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1995.

Der er mange seværdigheder, f.eks. resterne af den oprindelige bro St. Bénezét, der når halvt ud i Rhonefloden, men som førhen har forbundet de 2 sider af Rhonen med øen Barthelasse. Desuden er der det store Pavepalads. Ikke mindst at se bymuren rundt om det indre Avignon, som smukt spejler sig i Rhonefloden, er en flot oplevelse

Nå ja, der er også lige Frida, vi tror hun bliver en dejlig hund, flyveturen herned klarede hun til ug, 14 timer i en hundetaske, som hun for længst er vokset udad, ingen mugligheder for at blive luftet. Så ombord på en båd, som gynger og danser rundt, med nogle ejere som har fokus andre steder end på hende, men hun er overbærende og er ganske god til at tulle rundt alene og prøve grænser, når hun ser sit snit til at jagte duer, katte eller småfugle eller bare sidde og glo, det er bare et rigtig godt hundeliv.