I  dreamed of sailing on Rhonen, nice and quiet, fra den ene idylliske landsby til den næste, hvor vinbønderne kappedes om at faldbyde de allerbedste vine til alverdens lystsejlere, som havde lagt deres vej netop forbi deres landsby, om aftenen hyggede lystsejlerne sig langs byens boldværk med lækker baguettes, spændende oste fra de franske bjergbønder og så deres indkøbte vin…………….. MEN MEN MEN det var en drøm !!!

 

Facts: Vi har på Rhonen sejlet 323 km, vi har været gennem 13 sluser, der har løftet os 162 meter over havet, vanddybden er ikke under 3,5 meter. Modstrøm mellem 1,5 knob og 5 knob, farten over grund fra 0,5 til 4,5 knob eller 1 km til 6,8 km i timen, så vi ræser jo ikke afsted.

 

For at vende tilbage til min gamle drøm, langs Rhonen er der meget få steder at ligge til, vi talte 3 havne med nogenlunde vanddybde, vi besøgte Avignon og Valence, de øvrige 5 nætter har vi overnattet ved ventepladserne ved sluserne. Det med at sejle stille og roligt op ad floden, i den dejlige forårssol, og indsnuse Provences fantastiske dufte, blev i år afløst af strid kold nordlig Mistralvind, så kold at overlevelsesdragter blev gravet frem fra de dybeste kistebænke sammen med huer og handsker. Det har været ja, som man siger på godt jysk, rigtig træls.

Men vi har hygget os sammen, spist dejlig mad og drukket dårlig papvin som vi købte i grænsekiosken, da vi var nede og gøre SKIVET klar i April,

MEN NU VENTER FLØDEN, SÂONEFLODEN OG DE EFTER FØLGENDE FLODER OG KANALER.

Go Aften til alle