Ja, nu er vi ved en af milepælene på vores tur, LE CANAL DES VOSGES, nærmere byen Corre, lige efter den første sluse. Her venter vi på Lisbeth og Krestian som skal sejle med et stykke tid op af Vosges.

Vosges er den største udfordring på kanalturen hjem, her er ik møj vand, vi håber at de næste små 145 km. med 90 sluser, vil vise sig fra den gode side og lade os smutte igennem, med 2 mand i båden og 2 på cykel til at gøre sluserne klar til båden når frem, ja så skal det nok gå.

La Saône og La Petite Saône , har været en fin tur, nok vand ikke ret meget strøm, vejret er bare blevet bedre og bedre og det har været let at finde overnatning i byerne Macon, Chalon-sur-Saône,  Auxonne , Gray og Port-sur-Saône.

Dog fik vi en skade i den sidste sluse, da portene var lukket bag os VÆLTEDE der ind med vand, så meget vand at båden blev suget helt frem i sine fortøjninger og ramte den forreste sluseport, ankeret kom i bekneb i porten, vandet steg og steg og båden blev trykket ned med stævnen. Inden vi nåede at reagere ved at trække i alarmen, det røde håndtag, var skaden sket, ankerholderen var rykket op af glasfiberen, ankeret var revet ud og kædehjulet var rykket i stykker øv øv , men det skal ikke ødelægge vores tur. Vi slås lige nu med VNF, som står for sluserne, om hvem der skal betale skaden, slusevagten erkendte at vandet kom alt for hurtig ind i slusen. Så enten er det en skade med eller uden kasko.

Vi sejler videre i morgen tirsdag, 29 maj og vi glæder os…